İstanbul Boşanma Avukatı

İstanbul Boşanma avukatı, eşlerin evlilik birlikteliğini sonlandırmak için başvurduğu avukatlardır. Örneğin, tarafların ikameti İstanbul da ise İstanbul boşanma avukatı ile görüşüp iletişim bilgileri almaları gerekir.

İstanbul Boşanma Avukatı
İstanbul Boşanma Avukatı

Davanın sonucu tarafların hayatında kalıcı etkiler yaratır. Taraflar boşanma davası sürecini muhakkak bir avukatla takip etmelidir. Öncesinde böyle bir davanız olmadıysa, karışılacağınız süreç sıkıntılı ve stresli olabilir. Bu nedenle bir boşanma davası açmadan için bulunduğunuz durumu çok iyi anlayacak ve davanızı profesyonel bir şekilde takip edecek uzman boşanma avukatı ihtiyacınız olacaktır. Her boşanma davası neticesi itibariyle aynı olsa da içeriği açısından farklılık göstermektedir.

İstanbul Boşanma Avukatı olarak faaliyet gösteren Avukat Aytaç KINDIR yerli ve yabancı müvekkillerine profesyonel hizmet vermektedir. Boşanma avukatı ile ilgili merak ettiğiniz konuların cevabını yazımız içerisinde görebilirsiniz.

Boşanma Avukatı Hangi Hizmetleri Verir?

Boşanma avukatı tarafından verilen hizmetler şunlardır;

  • Çekişmeli Boşanma Davası
  • Velayetin değiştirilmesi Davası
  • Ziynet Eşyası Davası
  • Nafakanın Arttırılması Davası
  • Geçici Velayet Davası
  • Nafaka Davası
  • Anlaşmalı Boşanma Davası
  • Maddi Tazminat Davası
  • Manevi Tazminat Davası
  • Mal Paylaşımı Davası
  • Zina Nedeniyle Boşanma Davası
  • Eşin Evi Terk Etmesi Nedeniyle Boşanma Davası
  • Şiddetli Geçimsizlik Davası

İstanbul Boşanma Avukatı Tavsiye

                Açılmış olan davalarla ilgili kişiler alanında uzman avukat ile çalışmak istemektedirler. İlgililerin, kendi çevrelerinden veya kendi araştırmaları neticesinde İstanbul boşanma avukatı tavsiye ve referanslarına itibar etmesi ve boşanma alanında uzman avukatlarla çalışmayı tercih etmesi önem arz etmektedir.

Boşanma Davası En İyi Avukat Kimdir?

Boşanma davası açmak isteyen kişiler alanında en iyi avukatlar ile çalışmak istemektedir. Hukuk sistemimizde, davayı avukat ile takip etme zorunluluğu yoktur. Dileyen kişiler davalarını kendi kendilerine takip edebilirler.
Ancak, dava sürecinin bir tek dilekçe hazırlamakla bitmediğini hatırlatmakta fayda var. Dava devam ederken pek çok usul işlemi yapılmaktadır ve bu işleri bir avukat olmadan takip etmek çok zordur. İstanbul boşanma avukatı Aytaç KINDIR  olarak hak kayıplarına mahal vermemek, mağduriyetler yaşamamak adına bir avukat aracılığı ile davanın takip edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Boşanma Avukatı Ücreti Ne kadar?

Türkiye Barolar Birliği’nin hazırlamış olduğu avukatlık asgari ücret tarifesine göre boşanma davası kazanılması durumunda avukata devlet tarafından belirlenen ve karşı tarafça ödenecek ücret 17900 Türk lirasıdır. İstanbul Barosu’nun hazırlamış olduğu tavsiye niteliğindeki avukatlık ücret tarifesine göre aile mahkemelerinde görülmekte olan nafaka artırım avukat ücreti 52000 Türk lirasıdır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz avukatlık ücretleri tavsiye niteliğinde olup, davanın niteliği ve avukatın size vereceği teklife göre avukatlık ücreti de değişmektedir.

İstanbul Aile Avukatı

Aile mahkemelerinde görülmekte olan davalara bakan avukatlara aile avukatı da denilmektedir. Boşanma, Velayet, Nafaka Ziynet eşyası davası gibi davalar aile mahkemeleri tarafından görülmektedir.

Avrupa Yakası Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Anlaşmalı Boşanma Avukatı, tarafların boşanmaya konu hususlarda anlaşma sağladığı konularda avukatlık yapan avukattır. Avrupa Yakası Anlaşmalı Boşanma Davaları, Bakırköy Adliyesi ve İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülmektedir. Avukat Aytaç Kındır, bu mahkemelerde anlaşmalı boşanma davası açmak isteyen müvekkillerine hizmet vermektedir.

İstanbul Çekişmeli Boşanma Davası Avukatı

Avukat Aytaç KINDIR ve ekibi olarak İstanbul genelinde çekişmeli boşanma davası avukatı olarak hizmet vermekteyiz. Ekibimiz boşanma alanında köklü bir birikime sahiptir. Müvekkillerimize köklü birikimimiz aracılığıyla hak kaybı yaşatmaksızın hizmet veriyoruz. İstanbul  Boşanma Avukatı olarak müvekkil adaylarımızın aile hukuku alanında yaşadıkları sorunları en iyi  şekilde çözümlemek amacıyla hukuki destek sunmaktayız.

Çekişmeli Boşanma Avukatı olarak açılacak çekişmeli boşanma davalarında yüz yüze görüşmeye öncelik veriyoruz zira bu noktada müvekkilimizin psikolojisinin tahlili ve içinde bulunduğu duygusal durum dava süreci bakımından önem arz etmektedir. Yüz yüze görüşmemizde evliliğin ilk günlerinden boşanma sürecine kadar yaşadığı sorunları kronolojik anlatmalarını ardından da bunu yazılı olarak açıklamasını talep ederek tüm süreci anlayabilmeye çalışmaktayız.

Velayet Davası Avukatı

Boşanmayı isteyen tarafların ortak çocukları olması durumunda velayetin kimde kalacağı konusu ortaya çıkmaktadır. Velayetin kimde kalacağı hususunda taraflar anlaşma sağlayamaz ise kararın mahkeme tarafından verilmesi gerekecektir. Mahkeme hakimi, çocuğun durumu, yaşı ve ihtiyaçları doğrultusunda bir karar verecektir. Velayeti isteyen tarafın velayet davası avukatından destek alması durumunda hakime isteklerini ve taleplerini anlatması daha kolay olacaktır.

İstanbul Anlaşmalı Boşanma Davası Avukatı

Ofisimizde profesyonel olan boşanma avukatlarımız ile anlaşmalı boşanma davalarında her türlü konuda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermekteyiz. Ofis olarak aile hukuku alanında karşılaşılan sorunları en iyi şekilde çözüme ulaştıracak hukuki desteği müvekkillerimize sunmaktayız.

İstanbul Boşanma Avukatı İletişim Bilgileri

Anadolu yakasında, Kartal’da bulunan ofisimizde tavsiye ve referans üzerine Avukat Aytaç KINDIR olarak profesyonel boşanma avukatlığı hizmeti vermekteyiz. Çağlayan Adliyesi, Bakırköy Adliyesi dahil olmak üzere Avrupa Yakasındaki davalara da hizmet veriyoruz. Bu alanda sorularınız için bize Whatsapp’tan yazabilir ya da ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofisimiz, İstanbul Kartal’da yer almaktadır. Ofisimizde profesyonel olan boşanma avukatlarımız ile anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davalarında her türlü konuda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermekteyiz. Ofis olarak aile hukuku alanında karşılaşılan sorunları en iyi şekilde çözüme ulaştıracak hukuki desteği müvekkillerimize sunmaktayız.

BOŞANMA HUKUKU HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLAR – AV. AYTAÇ KINDIR

Boşanmada tarafların mal kaçırma ihtimali olduğunda ne yapılması gerekir?

Boşanma davası süreci içerisinde eşlerden birisinin boşanma öncesi mal kaçırma eyleminde bulunması kötü niyetli bir eylem olmasından ötürü bu hareketlere tedbirler alınabildiği gibi bu tür eylemlerde bulunan eşe yönelik bazı yaptırımlar gerçekleştirilebiliyor.
 
Mal kaçırma eş tarafından bilinmeyebilmektedir zira boşanmak isteyen eş diğer tarafın malvarlığından haberdar dahi olmayabilir. Boşanma ve mal davasında mal kaçırmanın ispat etmesi mahkemece beklenir. Bu durumla karşılaştığınız da yapabileceğiniz en iyi şey, Boşanma konusunda uzmanlaşmış bir avukattan yardım istemek olacaktır.

Boşanma dilekçesi verdikten kaç gün sonra ilk duruşma olur?

Boşanma dilekçesi verdikten kaç gün sonra mahkeme olur denildiğinde ilk önce boşanmak isteyen tarafın ya da tarafların aile mahkemesine boşanma dava dilekçesini sunması gereklidir. Daha sonra aile mahkemesi bu dilekçeyi işleme alır ve taraflara boşanma davasının açıldığı ve diğer eşin buna bir diyeceğinin olup olmadığını bildirmesi için tebligat gönderir. Bu tebligatta dava dilekçesi yer alır. Diğer tarafın bu tebliğ metnine itiraz etmek için 2 haftalık bir süresi vardır. Eğer itiraz gelmez ise dilekçelerin tebliğinden itibaren mahkemenin yoğunluğuna göre birkaç ay gibi oldukça kısa bir süre içinde ilk mahkeme günü belirlenir ve izlenecek boşanma süreci başlatılmış olur.

Çekişmeli boşanma davası kaç yıl sürer?

Çekişmeli boşanma davası açıldığında verilen dava dilekçesi karşı tarafa tebliğ edilir. Karşı taraf tebliğden itibaren iki hafta içerisinde cevaplarını dilekçe ile dosyaya sunar. Bu cevap dilekçesi davayı açan eşe veya avukatına tebliğ edilir. Davacı eş, tebliğden itibaren iki hafta içerisinde cevap dilekçesine karşı varsa cevaplarını sunar. Bu cevaba cevap dilekçesi karşı tarafa tebliğ edilir. Karşı taraf ise son olarak ikinci cevap dilekçesinde cevaplarını, iddialarını ve delillerini sunar. Dilekçe aşamalarından sonra mahkemenin durumuna göre duruşma günü verilir. Duruşmalar aşamasının sonunda hakim kararını açıklar. Bu süreç toplam iki yıl almaktadır.

Velayet değiştirilmesi davasında çocuk kaç yaşında ise velayet bakımından tercihi sorulur?

12 yaşın üzerindeki çocukların belirli bir olgunluk seviyesine ulaştığı kabul edilir ve velayet konusunda kendilerine de danışılır. Çocuğa danışılmasını isteyen taraf bunu mahkemeye iletmesi gerekir.

Boşanma davasında telefon kayıtları kaç yıl geriye dönük istenebilir?

Boşanma davalarında geçmişe dönük telefon konuşma ve sms kayıtları istenebilmektedir. Bu kayıtlar genellikle davacı eşin davalının aldattığını düşündüğü veya aldatmayı kanıtlamak istediği durumlarda talep edilmektedir. Türkiye’de GSM operatörleri 5 yıl süreyle bu kayıtları saklamaktadır.

Boşanma davasında çocuğa sorulan sorular nelerdir?

Boşanma davasında çocuğun tanıklık edebilmesi için belli bir yaşta olması gerekmektedir. Çekişmeli boşanmalarda tanıklara ihtiyaç duyulur. Bu tanıklar da bildiklerini ve gördüklerini davada anlatmak zorundadır.Boşanma davasında sorulacak sorular konulara göre değişebilir. Ancak genel anlamda tanığın gördüğü olayları anlatması istenir. Boşanma davaları için kendini ifade edebilen ve durum ve olayların ayırdını edebilen çocuğun görüşüne başvurulabilmektedir. Takribi 8-10 yaşından büyük çocukların tanıklığına başvurulabilir.
 
Hangi olaya şahit oldu?
Taraflar arasında şahit olduğu olay ne zaman ve nerede gerçekleşti?
Tanık bu olaya nasıl şahit oldu?

Boşanma davasında tanıklara sorulacak sorular nelerdir?

Tanıklara öncelikle kimlik ve adres bilgisi sorulur. Ayrıca sorulan sorular şöyledir
Taraflar arasındaki akrabalık bağı bulunuyor mu?
Tarafları nereden tanıyor?
Hangi olaya şahit oldu?
Taraflar arasında şahit olduğu olay ne zaman ve nerede gerçekleşti?
Tanık bu olaya nasıl şahit oldu?
Tarafların evliliklerinin devam etme olasılığı var mı?
Tanıklık ücreti talebi var mı?

Boşanma davası ikamet yeri dışında açılabilir mi?

Türk Medeni Kanunu’na göre Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir. Kanundan anlaşılacağı üzere, boşanma davası;
-eşlerden birinin yerleşim yeri adresi veya son 6 aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesinde açılacaktır. Her ne kadar kanunda boşanma davasının nerede açılması gerektiği açıkça düzenlenmişse de bu yetki kesin yetki değil seçimlik yetkidir. Dolayısıyla tarafların hiç alakası olmadığı bir yerde de dava açılabilir. Bu durumda karşı taraf yetki itirazında bulunmazsa dava açılan yerde görülür.

Adli tatilde boşanma davası görülür mü?

Adli tatil devam ederken boşanma davası görülebilmesi ancak hakim kanaatine bağlı olacağından hakimin ikna edilmesi, bir takım argümanların hakime sunulması gerekecektir. Birtakım deliller mahkemeye sunulduğu takdirde hakim onay verecektir. Örnek olarak taraflardan birinin zorunlu yurtdışı görevine çıkıyor olmasıdır.

Eşlerden birisi yurtdışında işe boşanma nasıl gerçekleşir?

Bu durum eşin Türkiye’de bulunması halinden hiçbir fark yoktur. Yalnızca tebligat süreleri farklılık göstermektedir. Eşin yurtdışında olması halinde tebligat yurtdışı adresine yapılacağından dilekçeler aşaması daha uzun sürebilmektedir. Tebligatların zorluğu haricinde farklılık yoktur.

Çekişmeli boşanma davasında istinaf mahkemesi aşaması ne kadar sürer?

Açılan boşanma davalarının istinaf edilmesi halinde dosya topyekün incelemeye alınmaktadır. İstinaf mahkemesi hem esas üzerinden hem de usulen inceleme yapıyor olması sebebiyle dosya incelemesi uzun sürebilmektedir. Mahkemenin yoğunluğu da inceleme süresini etkilemektedir. İstinaf incelemesinini süresi 6-18 ay denilebilir.
Boşanma Hukuku Sık Sorular Sorular & Cevaplar
Boşanma Hukuku Sık Sorular Sorular & Cevaplar

“İstanbul Boşanma Avukatı” üzerine bir yorum

  1. Eşim ile dün ufak her karı koca arasında olabilecek şekilde tartıştık tartışma içerisinde küfür hakaret veya fiziki bir şiddet yoktu.. ancak bu akşam işten eve geldiğimde eşim ve çocuğum evde yoktu ve eşim telefonu kapatmış. Az önce baldızımdan öğrendim ki İstanbula teyzesinin evine gitmiş yani evi terk etmiş. ( yalova da ikamet ediyorum) eşim çok iyi bir insandır fakat ailesi için pek öyle düşünmüyorum. Ailesi Diyarbakır da yaşıyor ve eğer boşanırsak çocuğumu Diyarbakıra götürecek.. eğer velayet anneye verilir ise ben çocuğumu görme olacağım oldukça düşük.. ve eşimin ailesi ne yazık ki pkk sempatizanı ve aile içerisinde pkk ile bağları var bu devlet kayıtlarında da geçerli. Bu sebepler çocuğumun vilayetini almama yardımcı olur mu acaba ?

    Cevapla

Yorum yapın